Следвайте Гласове в ТелеграмСлед работа със задържаните терористи, извършили нападението срещу

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСлед работа със задържаните терористи, извършили нападението срещу
Коментари Харесай

Следственият комитет на Русия: Има доказателства, че терористите от Крокус са получили големи суми пари от Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

След работа със арестуваните терористи, направили нападението против кметството " Крокус " край Москва, изследване на конфискуваните от тях механически устройства и разбор на информацията за финансовите им транзакции са получени доказателства за връзките им с украинските националисти. За това оповестиха от Следствения комитет (СК) на Русия на 28 март.

" Първоначалните резултати от следствието изцяло удостоверяват планувания темперамент на дейностите на терористите, задълбочената подготовка и финансовата поддръжка от страна на уредниците на закононарушението " се показва на уеб страницата на ведомството.

Разследването е удостоверило и информацията за приемането от причинителите на нападението на обилни суми в брой и криптовалута от Украйна, които са били употребявани при подготовката на закононарушението.

Отбелязва се, че ръководителят на Семеен кодекс на Русия Александър Бастрикин е провел оперативно заседание и е изслушал отчет за хода на следствието на наказателното дело за терористичното нахлуване в " Крокус Сити Хол ". Следователите му рапортуваха за дейната работа по пресъздаване на цялостната картина на закононарушението, като се вземат поради подготовката за него и планирането му.

Терористичното нахлуване в " Crocus City Hall " край Москва, където трябваше да изнесе концерт групата " Пикник ", беше осъществено на 22 март. Терористи в камуфлажни облекла нахлуха в постройката, стреляха и подпалиха концертната зала. По последни данни броят на починалите набъбна до 143 души.

Образувано е наказателно дело по член 205 от Наказателния кодекс на Руската федерация ( " Закон за тероризма " ). От Федералната работа за сигурност на Русия оповестиха, че след терористичния акт нападателите са считали да преминат руско-украинската граница. Те са имали контакти от украинска страна.

До момента съдът е арестувал осем арестувани лица, в това число четирима директни причинители на терористичното нахлуване. На 28 март Следственият комитет на Русия заяви, че е арестуван още един обвинен, взел участие в схемата за финансиране на нападателите на кметството в Крокус.

Инфо: iz.ru

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР